"We hadden na een dag onderhandelen een akkoord gevonden met Club Brugge"

17 september om 23:44

KV Mechelen heeft deze zomer heel wat deals afgerond en haalde meerdere spelers in huis. Het zag ook verschillende pionnen vertrekken, waaronder Ngal'ayel Mukau. Het had niet veel gescheeld of die droeg nu het shirt van Club Brugge.

De middenvelder werd voor zo'n vijf miljoen euro verkocht aan Lille OSC, maar leek lange tijd op weg naar Club Brugge. Bij Het Laatste Nieuws onthult Tim Matthys dat de deal ook bijna helemaal rond was. "Na een dag onderhandelen had ik met Dévy Rigaux (Director of Football bij Club Brugge, nvdr.) een akkoord gevonden", zegt hij.

Maar die deal kwam er dan toch niet en Mukau verhuisde naar Lille OSC. "Uiteindelijk zijn Club en Mukau er onderling niet uitgeraakt. Dan ben ik aan tafel gaan zitten met andere clubs en is het Lille geworden", klinkt het.

Bij de Franse topclub zit de negentienjarige Congolees inmiddels ook al aan zes partijen. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2028 bij de club.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.