Van Bommel speelt eerste finale met Antwerp en beseft dat het grote prijs is

Van Bommel speelt eerste finale met Antwerp: "Het is een grote prijs in België"

26 april 2023 om 07:40
Laatste update: 26 april 2023 om 09:15

Mark van Bommel kan zondag zijn eerste prijs als trainer van Royal Antwerp FC pakken. De Nederlandse trainer treft KV Mechelen in de finale van de Beker van België, dat slechts dertiende staat in de competitie. 

Van Bommel begrijpt dat Antwerp de absolute favoriet is in het bekerduel. In de competitie werd bovendien met 5-0 gewonnen van Mechelen. "Het is dus logisch dat wij als favoriet worden betiteld, maar aan de andere kant zegt dat mij ook verder weinig", meent Van Bommel, opgetekend door De Telegraaf. "Het is een grote prijs in België en het is mijn eerste bekerfinale als trainer."

De Nederlander begon zeer sterk aan het seizoen en viel daarna wat weg met de ploeg. Inmiddels loopt het weer bij The Great Old. "Na de WK-break vind ik dat we nog beter zijn gaan voetballen. We zijn dominanter en het spel is aantrekkelijker. Die progressie, dat is wat je wil zien als trainer", stelt de Nederlander. Antwerp doet ook nog mee om de landstitel en staat slechts drie punten van koploper Genk.

De Nederlandse enclave bij Antwerp lijkt vooralsnog haar vruchten af te werpen. Van Bommel is onder de indruk van het werk van sportief directeur Marc Overmars. "Marc heeft een goed oog en een geweldig netwerk, dat helpt. Het is dan aan mij om het elftal zo goed en zo snel mogelijk te laten presteren. In de zomer hebben we ons spelidee er in proberen te pompen. Dan blijft pakweg 60 procent hangen en gaandeweg het seizoen moeten die andere procenten erbij komen."

Naast de Beker van België, begint Antwerp als 3e in de Play-Offs 1 met 36 punten. De club die aan het roer staat van Van Bommel, staat met 2 punten achter op KRC Genk en Union SG in de kampioenschapsronde. Club Brugge staat 6 punten achter.