'Verdachte van mislukte overval op Van Bommel voor de rechter'

25 april 2023 om 16:40
Laatste update: 25 april 2023 om 16:40

De 25-jarige man die in oktober 2022 een mislukte overval op Mark van Bommel pleegde, wordt vervolgd voor een poging tot afpersing met geweld, meldt Het Nieuwsblad. De man ontkende bij de rechtbank in Antwerpen betrokken te zijn in de zaak.

Van Bommel werd in de nacht van 24 op 25 oktober door een gewapende man opgewacht in de parkeergarage bij zijn woning in Antwerpen. De Royal Antwerp-coach kreeg daar lucht van toen hij nog in de auto zat, reed snel achteruit en botste op een andere auto. Het alarm ging af, waardoor de buurt op de hoogte was van de situatie. De dader sloeg vervolgens op de vlucht. Van Bommel stond twee nachten hierna gewoon weer op het trainingsveld van Antwerp en was naar eigen zeggen 'bekomen van de schrik'.

Op Van Bommels auto trof de politie na de mislukte overval een zender aan waarmee de oud-international gevolgd kon worden. De politie gebruikte camerabeelden om de dader op te sporen en kwam uit bij een Somalische man die in een asielzoekerscentrum in Kapellen zit. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid en beweert zeventien jaar te zijn. Uit een botscan bleek echter dat hij meerderjarig is.