Van Bommel blikt terug op overval: “Wat hij wilde is nog steeds onduidelijk”

Van Bommel blikt terug op overval: “Wat hij wilde is nog steeds onduidelijk”

7 april 2023 om 07:20

In de nacht van 24 op 25 oktober 2022 beleefde Antwerp-coach Mark van Bommel de schrik van zijn leven. In de ondergrondse garage van zijn appartementsgebouw werd hij opgewacht.

Een man met een zaklamp en een vuurwapen wilde van Bommel overvallen. De Nederlander reed in een reflex achteruit en weer uit de parking. Een 25-jarige Somalische man werd aangehouden en begin april zal de zaak worden ingeleid. Van Bommel sprak met de Nederlandse podcast Cor Potcast over de situatie.

Van Bommel weet niet wat de man wilde. “Toen ik net mijn nieuwe appartement had, werd ik bijna overvallen. Sindsdien ben ik weer terug in een hotel. Bij de parkeergarage stond iemand met een pistool, wat hij wilde is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Hij wordt langer vastgehouden, dus het is wel serieus.”

Van Bommel is altijd op zijn hoede. “Ja, dat heb ik meegekregen vanuit mijn tijd in Milaan. Toen zei de teammanager: Mark, nooit op dezelfde manier naar huis rijden. Destijds lag er een plan om José Mourinho te ontvoeren, die net weg was bij Inter. Sindsdien heb ik er altijd op gelet”, citeert Het Nieuwsblad.