Schelstraete over afscheid bij de KBVB: "Ik kijk vooral dankbaar terug"

8 september om 17:00

Jelle Schelstraete moest na het EK zijn koffers pakken als Director Football bij de KBVB. Bij De Zondag reageert hij voor het eerst op dat ontslag.

Schelstraete was uiteindelijk vier jaar aan de slag bij de KBVB. "Ik kijk vooral dankbaar terug", vertelt Schelstraete. "Ik heb toch mijn rol gespeeld, in de aanwerving van Domenico, de professionalisering van de jeugdwerking … Maar ik heb in mijn bedankingsmail naar de bestuurders toch benadrukt dat men wel moet blijven proberen te investeren in het sportieve. In de Duivels, de Flames, de Futsal, de jeugd … Anders krijg je daar binnen tien jaar de rekening van."

Schelstraete moet nu dus elders aan de slag gaan. "Ik wil na vijftien jaar hard werken eerst wat afstand nemen. Voor de eerste keer mijn hele focus op mijn gezin en kindjes leggen. Er zijn een aantal gesprekken lopende, zowel binnen- als buitenland, zowel op bonds- als op clubniveau. Het kan zelfs in een andere sporttak dan voetbal, als ik maar ergens een visie kan installeren", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.