Rode Duivel Jeremy Doku reflecteert op EK in Duitsland

Doku was niet ontgoocheld: "Vind dat ik een goed EK heb gespeeld"

8 september om 11:47

Ondanks het teleurstellend verlopen EK vond Jeremy Doku zijn persoonlijke prestaties in Duitsland prima. De snelle buitenspeler van de Rode Duivels vond het toernooi dan ook helemaal geen mislukte exercitie.

"Eerlijk gezegd ben ik niet zo teleurgesteld", vertelt Doku aan Het Laatste Nieuws. "Ik vind dat ik een goed EK heb gespeeld. Natuurlijk, de eerste goal tegen Slowakije was mijn fout. Ik heb daar ook de verantwoordelijkheid voor genomen."

Toch was het niet allemaal maar hosanna en vond Doku dat hij nog beter kan. "Het kan altijd beter, dat besef ik ook. Je zag niet de beste Jeremy, maar ik ben niet ontgoocheld", klonk het dan toch ook met enige zelfkritiek.

Dat hij Duitsland verliet zonder een goal of een assist zag de winger niet als een groot probleem. "Als ze echt de wedstrijden zouden terugzien, zouden ze waarschijnlijk andere dingen zeggen", meent Manchester City-speler. "Het hangt ook ervan af hoe je naar voetbal kijkt: scoren wil niet automatisch zeggen dat je goed hebt gespeeld."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.