Jeremy Doku over zijn rol bij de Rode Duivels

Doku gaat voor nieuwe rol bij Rode Duivels: "Moet ook leiding beginnen geven"

8 september om 10:14
Laatste update: 8 september om 10:17

Op zijn 22ste heeft Jeremy Doku al 26 caps achter zijn naam staan voor de Rode Duivels. Bij Het Laatste Nieuws zegt de buitenspeler dat hij klaar is voor een nieuwe, meer invloedrijke rol.

De krant markeert dat Doku van de huidige selectie de aanvaller is met de meeste interlands achter zijn naam. "Ik debuteerde in 2020 tegen Denemarken en stond een paar dagen later tegen IJsland in de basis", reflecteert de Manchester City-speler. "Eigenlijk is dat best lang geleden."

Die ervaring is voor Doku een reden om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen, bijvoorbeeld door Julien Duranville, die even oud is als hij, mee aan de hand te nemen. "Ik probeer het goede voorbeeld te geven en te tonen dat ik een leider kan zijn", zegt hij daarover.

Op het EK in Duitsland groeide de rappe aanvaller naar eigen zeggen in die rol. "Op het EK had ik zoiets van: 'ik ben vaste waarde, speel voor een grote club en moet ook leiding beginnen geven.' Nu Romelu er niet bij is, wordt het misschien nog meer van mij verwacht."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.