Kompany wint eerste partij met Bayern (1-14!): “Vochten voor elke bal”

Kompany wint eerste partij met Bayern (1-14!): “Vochten voor elke bal”

25 juli om 12:45
Laatste update: 25 juli om 13:17

Vincent Kompany heeft zijn eerste oefenwedstrijd als coach van Bayern München met glans doorstaan. Bayern München won met 1-14 van provincieclub Rottach-Egern. Dat kan tellen als binnenkomer …

"We zijn tevreden over het spel van vandaag. De jongens vochten voor elke bal en probeerden altijd positief te zijn", lezen we op de website van Bayern München. De jonge Franse spits Mathys Tel blonk uit met een hattrick in de eerste helft, waarin Bayern al met 1-7 voor stond. 

Na de pauze, met elf andere spelers op het veld, volgden nog eens zeven doelpunten. De internationals waren daarbij nog niet eens van de partij, wat de indrukwekkende prestatie nog opmerkelijker maakt. "We hebben de afgelopen dagen alles geïmplementeerd wat we van plan waren - en ook de jonge spelers bekeken."

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen vindt plaats op 16 augustus, wanneer Bayern het in de Duitse beker opneemt tegen Ulm, een club die recent promoveerde naar de tweede klasse. Negen dagen later begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Wolfsburg. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.