Pocognoli (Union) behaalde diploma samen met De Bruyne: “Veelbelovend”

Pocognoli behaalde diploma samen met De Bruyne: “Ga geen namen noemen”

25 juli om 12:29

Sébastien Pocognoli is op 37-jarige leeftijd de jongste actieve trainer in de Jupiler Pro League. De voormalige Rode Duivel kon bij Union openen met een overwinning in de Supercup. Het Laatste Nieuws ging met de trainer van Union Saint-Gilloise gaan praten. 

Zijn aanstelling als coach van Union heeft zowel verrassing als vertrouwen gewekt. "De mensen die mij persoonlijk kennen, als trainer, zullen niet verrast zijn. Ik krijg deze kans ook door mijn werk bij de jeugd van Union. Niet alleen op tactisch vlak, maar ook op menselijk vlak."

Pocognoli benadrukt dat zijn aanstelling te danken is aan het vertrouwen en de geloofwaardigheid die hij heeft opgebouwd bij Union. "Het is aan mij om ze te overtuigen. Maar de wetenschap dat ze bij Union in me geloven, geeft vertrouwen." 

Zijn UEFA-trainersdiploma behaalde hij samen met namen zoals Kevin De Bruyne, Thomas Vermaelen en Axel Witsel. Pocognoli ziet veel potentieel in zijn generatie ex-voetballers die nu de overstap maken naar het trainersvak. “Er lopen heel wat veelbelovende trainers rond in ons land. Ik ga geen namen noemen, want ik weet niet of zo’n carrière na het voetbal hun ambitie is.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.