Angulo krijgt kans door blessure Amuzu bij Anderlecht

Angulo krijgt kans door blessure Amuzu bij Anderlecht: “Ik voelde me alleen”

25 juli om 12:17
Laatste update: 25 juli om 12:23

Nilson Angulo lijkt het gat te moeten vullen dat de blessure van Francis Amuzu achterlaat in RSC Anderlecht. Het Belang van Limburg ging met de aanvaller gaan praten. De 21-jarige Ecuadoraan scoorde onlangs de winnende goal tegen Wolfsburg en hoopt op dit elan verder te gaan. 

Angulo vertelde tijdens zijn eerste interview dat hij nu veel beter begrijpt wat er van hem verwacht wordt. “Ik ben er als de coach mij nodig heeft.” Coach Brian Riemer ziet alvast groot potentieel in Angulo. Dat schrijft de krant.

Voordat hij naar België kwam, zocht Angulo advies bij zijn landgenoot William Pacho. Pacho waarschuwde hem dat het eerste jaar erg moeilijk zou zijn. Deze voorspelling bleek juist, aangezien Angulo het eerste seizoen worstelde met de taal en cultuur. “In het begin voelde ik me alleen, ja. De eerste maanden waren complex.”

Met behulp van een landgenoot, Diego, die hij in Brussel ontmoette, vond Angulo langzaam zijn weg. Diego hielp hem met de taal en zorgde ervoor dat hij stap voor stap meer durfde. “Gelukkig ontmoette ik daarna – dankzij God – een landgenoot hier in Brussel: Diego. Hij hielp me met de taal en zorgde ervoor dat ik stap voor stap meer durfde.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.