Transfer: Olympique Marseille wil Wellenreuther (ex-RSC Anderlecht)

'Wellenreuther (ex-Anderlecht) kan plots transfer maken: Franse club klopt aan'

24 juli om 22:15

Olympique Marseille heeft bij Feyenoord aangeklopt voor een mogelijke transfer van Timon Wellenreuther. Dat melden transferjournalisten Matteo Moretto en Fabrizio Romano. De Duitse doelman - in het verleden actief bij RSC Anderlecht - staat er erg goed op in Frankrijk en dus wilde de ploeg uit Marseille weten wat de mogelijkheden tot een overstap waren.

Volgens de transferjournalisten is Wellenreuther één van de meerdere opties voor de positie onder de lat in Marseille. De Duitser van Feyenoord is echter wel een naam die hoog op de prioriteitenlijst prijkt. Als Marseille de 28-jarige Wellenreuther daadwerkelijk naar Frankrijk wil halen, dan zal het de clubleiding fors in de buidel moeten tasten. De sluitpost verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2027.

Olympique Marseille is inmiddels bezig aan een drukke en indrukwekkende transferzomer. Eerder werd de zeer gewilde trainer Roberto de Zerbi al naar de Franse havenstad gehaald, maar daar bleef het niet bij. Ook Mason Greenwood (Manchester United) en Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham Hotspur) werden al naar Marseille gehaald. 

Wellenreuther is al enkele jaren in een keepersstrijd verwikkeld met Justin Bijlow. De Duitse doelman kwam in de zomer van 2022 naar Feyenoord als stand-in van Bijlow. De Nederlander raakte echter regelmatig geblesseerd en Wellenreuther deed het steevast uitstekend als vervanger. De roep om de 28-jarige Duitser werd dan ook groter vanuit de achterban. Inmiddels zijn Bijlow en Wellenreuther fit, maar het is nog niet bekend wie coach Brian Priske als eerste keus op het oog heeft.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.