Transfer: Sevilla FC verhuurt Adnan Januzaj aan Las Palmas

OFFICIEEL: Sevilla verhuurt Januzaj voor één seizoen

24 juli om 21:31

Adnan Januzaj heeft een nieuwe tijdelijke werkgever beet. Onze landgenoot trekt op huurbasis naar Las Palmas. Bij Sevilla paste hij immers dit seizoen niet in de plannen. 

Woensdag kondigde Las Palmas de transfer van Januzaj aan. De club eindigde vorig seizoen in La Liga net boven de degradatiestreep. Het eindigde 16e met 40e punten. Cadiz zakte als nummer 18 met 33 punten.

Januzaj is een jeugdproduct van RSC Anderlecht. Op 16-jarige leeftijd liet hij Brussel achter zich en trok naar Manchester United. Daar haalde hij ook de A-ploeg, maar verdween er ook snel naar de achtergrond. United verhuurde de winger aan Dortmund en Sunderland. In de zomer van 2017 trok Januzaj naar Real Sociedad. Daar plukte Sevila hem later weg, maar bij die club bleef de speeltijd beperkt.

Januzaj speelde in het verleden 15 keer voor de Rode Duivels. Daarin maakte hij 1 doelpunt. Hij scoorde op het WK 2018 in Rusland tegen Engeland, waardoor België aan de moeilijke kant van de tabel kwam. Uiteindelijk pakten de Rode Duivels op het WK alsnog brons.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.