LIVE-Discussie: gastland Duitsland tegen Denemarken in achtste finale EK

LIVE-Discussie: Duitsland schakelt Denemarken uit en stoot door (gesloten)

29 juni om 23:09
Laatste update: 29 juni om 23:09

Duitsland gaat op het EK in eigen land proberen de kwartfinale te bereiken. Daarvoor moeten de mannen van Julian Nagelsmann afrekenen met outsider Denemarken. De aftrap van het duel in het Signal Iduna Park is om 21:00 uur. 

De Duitsers vlogen dit EK uit de startblokken met een klinkende 5-1 zege op Schotland. Ook de Hongaren worden daarna eenvoudig opzijgezet. Tijdens de laatste groepsmatch met Zwitserland liep het daarentegen wat stroever: pas in extra tijd kon stormram Niclas Füllkrug een gelijkspel en daarmee groepswinst veiligstellen. Bayer Leverkusen-verdediger Jonathan Tah mist de match na zijn tweede gele kaart in het duel tegen de Zwitsers.

Bij Duitsland mocht Deniz Undav een paar minuten invallen tegen Hongarije, krijgt de ex-speler van Union vandaag weer speeltijd? Dan zal hij moeten invallen, want Havertz start in de punt van de aanval. Achterin krijgt Rüdiger het gezelschap van Schlotterbeck. 

Opstelling Duitsland: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum, Andrich, Kroos, Sané, Gundogan, Musiala, Havertz

Denemarken heeft in 2024 nog niet het niveau van het vorige EK kunnen laten zien. De Denen lieten saai spel zien en konden nog geen match winnen in Duitsland. Wel stelden ze de tweede plaats in hun poule veilig met gelijke spelen tegen Servië, Engeland en Slovenië. Middenvelder Morten Hjulmand mist de match door een schorsing. Thomas Delaney start in de basis. Dat doen ook Kasper Schmeichel, Andreas Skov Olsen en Joakim Maehle (ex-KRC Genk).

Opstelling Denemarken: Schmeichel, Christensen, Vestergaard, Andersen, Maehle, Hojberg, Delaney, Bah, Eriksen, Hojlund, Skov Olsen