Geen chique actie van Kylian Mbappé: provoceerde Vertonghen na owngoal

Geen deftige actie: Mbappé provoceerde Vertonghen na owngoal

1 juli om 21:53
Laatste update: 1 juli om 22:03

Kylian Mbappé rende tijdens Frankrijk – België na de owngoal meteen op de ongelukkige Jan Vertonghen af. De twee kemphanen hadden het eerder in de match ook al aan de stok gehad. Wat gebeurde er tussen die twee?

Vertonghen keek nog ontgoocheld van zich af toen hij de Franse kapitein op zich toe zag rennen. Mbappé juichde provocerend in het gezicht van de onfortuinlijke verdediger. Het incident zou te maken hebben met een voorval eerder in de match, toen Vertonghen de Fransman tot de orde riep.

Pakweg twintig minuten voor tijd zette Mbappé een dribbel in en na een één-tweetje met Hernandez probeerde hij uit te halen. Faes, Onana en Mangala zetten hem echter met vereende krachten van de bal. Mbappé ging daarbij nogal theatraal naar de grond.
 
Vertonghen kon zijn ongenoegen daarover niet verbergen, hij stapte op Mbappé af en riep hem iets toe. De nieuwbakken aanvaller van Real Madrid stapte vervolgens nog dichter naar de RSC Anderlecht-verdediger om verhaal te halen, waarna de scheidsrechter tussen beide kwam om de gemoederen te bedaren.
 
Maar daarmee was de verhitte tweestrijd wat Mbappé betreft dus nog niet gedaan. De Fransman haalde zijn gram toen Vertonghen op zijn meest kwetsbaar was: verre van een chique actie van de aanvoerder van Frankrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.