De Bruyne na exit Rode Duivels tegen Frankrijk op EK 2024

De Bruyne na exit Rode Duivels tegen Frankrijk: “Ze waren op hun hoede voor ons”

1 juli om 20:29

Kevin De Bruyne, de kapitein van de Rode Duivels, stond de pers te woord na de 1-0 verliespartij tegen Frankrijk in de achtste finale. Het lukte de Rode Duivels niet om zich te tonen tegen Frankrijk en De Bruyne baalt stevig van de nederlaag. Door het verlies is het EK 2024 in Duitsland ten einde voor de Rode Duivels.

De Bruyne werd gevraagd hoe hij zich voelde na de nederlaag van de Rode Duivels. “Jammer he, we hadden een plan. We hebben redelijk goed dat plan kunnen uitvoeren. Ik weet de kwaliteit die zij hebben, dat ze meer de bal gaan hebben. We hebben momenten gehad, maar natuurlijk niet super veel. Het plan zat goed totdat die goal valt. Dan heb je weinig tijd om te reageren. Het is heel jammer dat we eruit liggen”, gaf De Bruyne aan.

Vervolgens kreeg De Bruyne de vraag of Frankrijk België vooraf voelde als een schaakmatch. “Geen idee, ik denk dat zij ook een beetje omgebouwd hebben met het feit dat ze ook met vier middenvelders speelden. Ze hebben ook meer afwachtend naar ons toe gespeeld. Zij hadden meer balbezit, maar hier en daar konden we toch gevaarlijk zijn. Ze waren op hun hoede. We staan verdedigend vrij goed, een afgeweken schot, dat is jammer”, aldus De Bruyne.

Er werd geconstateerd dat De Bruyne er zichtbaar teleurgesteld uitzag. “Natuurlijk, ik ben met een goed gevoel naar kamp gekomen. De oefenmatchen gingen goed. Toernooi ging ook vrij goed, fysiek alles in orde. Ik heb geprobeerd er alles aan te doen. Vandaag moet ik verdedigend spelen, ik heb er alles aan gedaan, jammer genoeg kon ik de ploeg niet helpen. Natuurlijk wil ik verder, maar inzet heeft de ploeg ongelofelijk gedaan. We kunnen er alleen maar van groeien”, besloot De Bruyne.