Internationale media over België: 'Conservatief spel zonde voor zulke voetballers'

Internationale media over België: 'Conservatief spel zonde voor zulke voetballers'

2 juli om 09:35
Laatste update: 2 juli om 09:35

De teneur in de internationale media na de match tussen Frankrijk en België was overwegend kritisch. Een tegenvallende match van twee ploegen die meer in hun mars hebben. Uiteindelijke betekende 'een obsessie met controle' dat de match nooit aan de hooggespannen verwachtingen kon voldoen.

'Les Blues waren maandag lange tijd onmachtig in de achtste finales van het EK tegen België', schrijft het Franse L'Équipe . De krant zag een schaakmatch tussen twee weinig spectaculaire teams. 'Beide teams toonden vooral een obsessie met controle', zo viel te lezen. Uiteindelijk waren de Fransen de gelukkigsten en 'ontsnapten aan het einde van de wedstrijd dankzij een eigen doelpunt van Jan Vertonghen.'

In Nederland legde De Telegraaf de nadruk op de ongelukkige owngoal van Vertonghen: 'Hoe pijnlijk kan je interlandcarrière eindigen?', voeg de krant zich retorisch af. 'Dat hem dit nu moest overkomen na bijna 90 minuten geweldig te hebben verdedigd', voelden de Nederlands mee met de ex-speler van Ajax.

Nog in Nederland zag het Algemeen Dagblad een weinig opwindend duel, vooral de eerste helft stelde teleur: 'Frankrijk - België voldeed in de eerste helft totaal niet aan die hoge verwachtingen.' De krant vond dat Les Bleus sterker werden naarmate het duel vorderde. 'Het leek erop dat de buurlanden gingen verlengen, maar Randal Kolo Muani velde het vonnis voor België alsnog', besluit de krant.

De Spanjaarden van Marca zagen een defensief België en vonden dat meer mocht worden verwacht van De Bruyne en co: 'België speelde nóg conservatiever dan de tegenstander: een zonde voor zulke voetballers.' En dat ondanks een toch aanvallende aanpak vooraf: 'Deschamps is conservatief, maar Tedesco leek vooraf andere plannen te hebben. Hij zette Doku, Carrasaco, Openda en Lukuka naast De Bruyne. Afgezien van een enkele bevlieging van Doku bood België aanvallend weinig', zo klonk het kritisch.

'Eigen goal Vertonghen stuurt België naar huis', kopt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse krant vond de wedstrijd grotendeels in evenwicht. De Italianen zagen Frankrijk wel sterker worden naarmate de match vorderde: 'Tedesco had de strijd tot in de kleinste details voorbereid, maar het Frankrijk van Deschamps is een diesel', zo valt te lezen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.