Openda leert bij Rode Duivels van Lukaku

Openda bij De Rode Duivels: “Hier nog geen ancien, hebben andere stijl”

13 juni om 15:04

Lois Openda (24), de aanvaller van RB Leipzig en De Rode Duivels, vertelt over het verschil tussen zijn prestaties in de Bundesliga en zijn doelpuntendroogte bij De Rode Duivels. Waar Openda in clubverband erg makkelijk het net weet te vinden, is dit bij De Rode Duivels nog niet het geval.

Bij Leipzig wist Openda dit seizoen meer dan twintig doelpunten te maken. “Er is geen groot verschil met de Rode Duivels. Het gaat om enkele details. Mijn rol is hier niet precies hetzelfde. Bij Leipzig speel ik soms met twee spitsen, een ietwat andere aanpak. Bij de nationale ploeg ben ik ook nog geen ancien. Ik ben nog een jonge speler die stap voor stap bijleert”, citeert Het Nieuwsblad Openda.

Openda geeft aan dat hij kijkt naar de doelpunten van Romelu Lukaku bij De Rode Duivels. De topschutter heeft weinig moeite om het net te vinden. “Ik probeer daar iets van op te steken, maar we hebben een andere stijl. Dat is geen frustratie. Het doel is om meer automatismen te kweken met de ploegmaats. Dat zal komen”, besluit Openda.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.