Tegenstander EK Rode Duivels over Lukaku en De Bruyne: “Geen god"

Tegenstander Rode Duivels over Lukaku en De Bruyne: “Hij is geen god”

13 juni om 17:47

De Rode Duivels spelen maandag hun eerste wedstrijd op het EK in Duitsland. Slowakije, ploeg van onder andere doelman Martin Dubravka, is ongetwijfeld op haar hoede voor de kwaliteiten van de Duivels. Dat vertelt Dubravka in een interview met La Dernière Heure.

Dubravka, die zelf veel ervaring heeft opgedaan in de Premier League, kijkt uit naar de uitdaging die de Belgische ploeg met zich meebrengt. Ondanks zijn respect voor spelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, gelooft hij in de kansen van zijn land.

"Ik weet hoeveel individuele kwaliteit er in België is”, aldus Dubravka. “De aanwezigheid van De Bruyne verandert veel. Hij is niet alleen een van de beste spelers ter wereld, hij is een genie in het spel.” De doelman beseft dat het moeilijk wordt om De Bruyne in bedwang te houden, maar hij kijkt er wel naar uit. 

Hoewel Dubravka Lukaku erkent als een effectieve spits, bleef hij nuchter over de dreiging die de Belg met zich meebrengt. "Ik weet dat hij veel scoort voor de nationale ploeg en dat hij een heel goede spits is. Maar hij is geen God. Ik ga me niet speciaal op hem voorbereiden," verklaarde Dubravka zelfverzekerd. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.