De liefde helpt, vriendin helpt Arteaga aan doorbraak bij KRC Genk

10 maart 2021 om 23:14

Na een dip lijkt KRC Genk er weer helemaal bovenop gekomen te zijn en werkt het richting Play-Off 1. Eén van de spelers die er ook weer bovenop is gekomen, is Gerardo Arteaga. Naar eigen zeggen toont hij nu ook zijn ware gelaat.

De Mexicaan had het aanvankelijk moeilijk bij KRC Genk, maar lijkt er nu toch door te komen. "Ik besef maar al te goed dat er een te groot verschil zat tussen mijn goede en minder goede wedstrijden", zegt Arteaga in Het Belang van Limburg. "Waardoor ik ook een poos naast de ploeg belandde. Veel had te maken met aanpassingsproblemen. Ik voetbalde voor mijn komst naar Genk nooit buiten Mexico."

De aanpassing was dan ook heel groot voor Arteaga. "Er heerst een heel groot verschil tussen de Belgische competitie en de Mexicaanse. Hier gaat het veel sneller en heb je in de vele duels meer power nodig. Ik ben heel tevreden dat ik deze stap heb gezet, omdat ik al na een goed half jaar kan zeggen dat ik hier een betere voetballer ben geworden", klinkt het.

En die plotse verbetering? Die dankt hij aan de komst van zijn vriendin Esmeralda. "Zij is nu bijna een maand hier, het is echt geen toeval dat ik sindsdien een hoger niveau haal. Het is heel anders naar huis rijden na de trainingen en wedstrijden, wanneer daar iemand op je wacht. Haar komst is één van de redenen dat jullie nu de échte Arteaga leren kennen", besluit de verdediger.