Kritiek op Zanka van panel Extra Time

"Je mag al een verdediger zijn met slechte voeten, die mag je binnen trappen"

28 oktober om 22:21

RSC Anderlecht verloor zondag met 2-1 van Club Brugge. In de slotfase kreeg Zanka nog een unieke kans om de bordjes weer in evenwicht te hangen, maar hij miste. Maandag bij Extra Time werd de actie besproken.

Bij een hoge bal kreeg Zanka aan de tweede paal de kans om Anderlecht langszij te brengen, maar hij besloot ver naast. "Dit is eigenlijk ongelooflijk”, stak Franky Van der Elst van wal. “Je mag dan al een centrale verdediger zijn met slechte voeten, die mag je wel binnetrappen."

"Het was eigenlijk niet ongelooflijk, want het paste bij het spel van Anderlecht”, pikte Youri Mulder in. Daarna ging Gert Verheyen verder. “Hij pakt de voorbije weken mee. Als je zo'n kans krijgt en je komt uit een periode waar iedereen zegt dat je er niets van kunt."

"Zat er angst in zijn actie?", vroeg Filip Joos zich af. "Ik denk het wel", stelde Verheyen. "Er was een seconde om na te denken. 'Deze kans mag ik niet missen' en je doet het toch. Als je willekeurig tien fans uit de tribune haalt, hadden acht ervan gescoord."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.