RSC Anderlecht ziet zwaar af tegen Club Brugge: "Dit was één grote reality check"

Vandaag om 15:30
Laatste update: om 15:30

RSC Anderlecht heeft een pijnlijk weekend achter de rug en ging met 2-1 onderuit tegen Club Brugge. Tegen de aartsrivaal kende het een bijzonder moeilijke partij, wat men ook zag bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be.

Na affluiten viel er een 2-1 eindstand op het scorebord te lezen, maar dat had er gerust nog veel erger kunnen uitzien voor RSC Anderlecht. "Als nog één supporter van Anderlecht droomde van de titel, zal die nu ook wakker geworden zijn. Dit was zó slecht", begint Daan Slingers bij Tijd voor Voetbal.

Ook de terugkeer van Jan Vertonghen en Thorgan Hazard de komende weken zal volgens Slingers nog maar weinig verschil gaan maken. "Het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge is misschien maar vier punten, maar op het veld was het verschil immens groot. Dit was één grote reality check voor Anderlecht en het bestuur", geeft Slingers aan.

Huilen met de pet op
"Er was ook helemaal geen wil om te winnen, geen enkele duelkracht", gaat Glenn Schrader nog verder. "Het leek wel alsof ze er helemaal geen zin in hadden. Het middenveld met Leoni en Rits werd gewoon overlopen. Ze wonnen geen enkel duel", klinkt het nog. "En Dendoncker in het centrum van de verdediging? Dat was huilen met de pet op. Al werd hij ook niet geholpen door het middenveld", aldus Schrader.

Ook voor Vincent Haegeman was het wel heel duidelijk dat er een groot kwaliteitsverschil was tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. "Eigenlijk had je geen seconde het gevoel dat het Club Brugge tegen Anderlecht was", klinkt het nog. "Het leek wel alsof Club Brugge tegen Oud-Heverlee Leuven speelde", oordeelt hij.

Dat Anderlecht uiteindelijk de voet niet naast Club Brugge kon zetten, moet Dendoncker achteraf ook toegeven."Zijn reactie heel veelzeggend. Daar zou een Anderlecht-fan zich nog het meeste zorgen over moeten maken. Die was volledig ontredderd. Het leek alsof hij net de slechtste ervaring uit zijn leven had meegemaakt. Het toonde ook wel aan dat Anderlecht mentaal helemaal niet klaar was voor deze partij", besluit Haegeman.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.