“Buiten Dendoncker, haalt geen enkele speler van Anderlecht basis bij Club Brugge”

“Buiten Dendoncker, haalt geen enkele speler van Anderlecht basis bij Club Brugge”

Vandaag om 14:54
Laatste update: om 16:14

Complètement Foot werpt een blik op de situatie bij RSC Anderlecht na een pijnlijke nederlaag tegen Club Brugge. Het panel ziet problemen met de ondersteuning van de jonge spelers bij Anderlecht. 

Pieter-Jan Calcoen, journalist bij het Nieuwsblad, benadrukt dat talenten als Yari Verschaeren en Mario Stroeykens al geruime tijd vergeleken worden met grote spelers, maar dat ze deze verwachtingen moeilijk kunnen waarmaken. “Kunnen deze jonge spelers echt elke drie dagen presteren op dit niveau bij Anderlecht?”, vraagt hij zich af.

“Met uitzondering van Leander Dendoncker is geen enkele RSCA-speler goed genoeg voor een basisplek bij Club Brugge”, klinkt het bij Jonathan Lange. Guillaume Gillet vindt dan ook dat de huidige zesde plaats een eerlijke weerspiegeling is van het seizoen tot nu toe. “We zagen een groot kwaliteitsverschil met Brugge, dat ervaren spelers zoals Mignolet en Mechele heeft om de jongeren te ondersteunen.”

Hij ziet die ondersteuning als een groot verschil tussen beide ploegen. “Dat soort leiders miste Anderlecht zondag volledig. Dreyer, Dolberg en Zanka hebben niet het vermogen om de ploeg te dragen”, aldus Gillet. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.