Bekerspanning op komst, Anderlecht en Genk moeten opletten

De Beker van België op TV: Fans van Anderlecht, Antwerp en Brugge hebben geluk

Vandaag om 21:20
Laatste update: om 21:20

Bekervoetbal, mooier wordt het niet! Zeker niet in de fase wanneer de topclubs een ploeg uit de lagere reeksen in de ogen kijken. In de zestiende finales van de Croky Cup is dat het geval. VoetbalPrimeur.be blikt vooruit en verschaft je ook een tv-overzicht, zodat je alle actie op de voet kan volgen.

Dinsdag, woensdag en donderdag rolt de bal in de Beker van België. Zoals de traditie het wil, zijn de zestien clubs uit de Jupiler Pro League uitgeloot tegen een opponent uit de lagere klassen. Vergis je niet: ook daar lopen clubs met naam en faam rond. Zo is er een blij weerzien met RWDM, dat kansen zal zien in haar verplaatsing naar het Kuipje. Ook op de Freethiel en het Lisp krijgt men nog eens een eersteklasser aan het werk te zien. Leider KRC Genk is alvast gewaarschuwd, ook al wacht KSK Beveren nu al ruim een maand op een zege. Een stunt dan maar?

Stunts, daar hoopt elke (neutrale) voetballiefhebber op. In dat opzicht zijn de wedstrijden waarin de JPL-club op verplaatsing moet spelen, het interessantst. Naast Genk zijn dat er (jammer genoeg?) slechts vier: Sporting Charleroi trekt naar Patro Eisden, FCV Dender mag de borst nat maken voor SV Zulte Waregem en hetzelfde geldt voor Union Saint-Gilloise Am Kehrweg. En dan is er nog RSC Anderlecht. De recordkampioen werd zondag kinderlijk eenvoudig afgetroefd door rivaal Club Brugge en kan een nieuwe nederlaag missen als kiespijn. Bij Tubize-Braine klinken die beslommeringen als muziek in de oren ...

Voor de andere Belgische topclubs zijn er eigenlijk geen excuses om zich te laten verrassen. Op papier hebben Club Brugge (Belisia Bilzen), KAA Gent (Rochefort) en Standard Luik (Lyra-Lierse) eenvoudig geloot, al is dat een gevaarlijke uitspraak in het wereldje van het bekervoetbal. Die wijsheid knoopt Royal Antwerp FC misschien het best in de oren. Niet voor het eerst zag The Great Old een zware dobber uit de trommel springen voor haar openingswedstrijd in het toernooi. KMSK Deinze stelde 's zomers een kern samen om promotie na te jagen en lijkt intussen verlost van haar financiële doemscenario. Maar goed, als één club de gevaren van de beker kent, is het wel de drievoudige finalist van de afgelopen vijf jaar, zeker?

Welke wedstrijden kan je bekijken op televisie?

Woensdag
20u30: Club Brugge - Belisia Bilzen (VTM2)
           Standard - Lyra-Lierse (RTL Club)

Donderdag
20u30: Tubize - Anderlecht (RTL Club)
20u45: Antwerp - Deinze (VRT Canvas)