De tv-gids van deze week: de beker is terug

De tv-gids van deze week: de beker is terug, Genk-Antwerp op zondag

Vandaag om 12:00
Laatste update: om 13:36

De voetbalmotor draait op volle toeren. Na een Super Sunday vol gespreksstof staat al snel de volgende uitdaging op het programma, want daar is de Beker van België weer! Houd deze tv-gids van VoetbalPrimeur.be dus zeker bij de hand.

Praatprogramma’s
Er valt weer flink wat na te kaarten over het afgelopen voetbalweekend, met naast de topduels van zondag ook enkele belangrijke resultaten in de kelder van het klassement. Zowel ten noorden als ten zuiden van de taalgrens staan de analisten te popelen om hun mes in de twaalfde speeldag te zetten. Naar goede gewoonte beginnen de Waalse vrienden er een uurtje vroeger aan dan Filip Joos en co.

Beker
We haalden het al aan: de Croky Cup staat weer te trappelen om zich aan het grote publiek te tonen. De afgelopen weken waren er natuurlijk al enkele schermutselingen in de voorrondes, maar nu springen ook de eersteklassers in het bad. Kunnen de ploegen uit de lagere reeksen hen het vuur aan de schenen leggen? Dinsdag, woensdag en donderdag volgen de antwoorden.

Clash in de top van de JPL
Wie een bekeropdoffer te verwerken zou krijgen, hoeft niet lang te wachten op een kans om zich te herpakken. Op Allerheiligen openen KVC Westerlo en FCV Dender de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League. Zaterdagavond klinkt KV Mechelen - Union Saint-Gilloise fijn in de oren, maar het orgelpunt ligt toch op zondagmiddag. Leider KRC Genk ontvangt dan eerste achtervolger Royal Antwerp FC. Beide ploegen stapelen de laatste tijd de (overtuigende) zeges op. Spektakel verzekerd!

Jacht naar eerherstel
Het blazoen terug oppoetsen, dat lijkt de rode draad doorheen de mooiste buitenlandse affiches van komend weekend. Na de 0-4-oplawaai in de Clasico trekt Real Madrid naar Valencia CF, dat in degradatienood verkeert. Een nieuwe misstap is uitgesloten voor het sterrenensemble van Carlo Ancelotti. In de Premier League is het vooral uitkijken naar zondag. Tottenham Hotspur liet de laatste weken van haar pluimen en moet zich herpakken tegen Aston Villa. 

Met Manchester United gaat het dan weer van kwaad naar erger. Chelsea FC komt over de vloer en het bestuur heeft beslist dat Erik ten Hag geen allerlaatste strohalm krijgt om zijn hachje te redden. Ruud van Nistelrooy neemt tijdelijk over. De ex-club van Ten Hag staat trouwens voor een bijzondere week, met krakers tegen zowel Feyenoord (woensdag) als PSV (zaterdag) in het verschiet. Kan Ajax haar eretitel van recordkampioen nog eens in de verf zetten? 

Maandag
20u30: La Tribune (Tipik)
21u25: Extra Time (VRT Canvas)

Dinsdag
20u45: AC Milan - Napoli (DAZN NL 1)

Woensdag
18u: Feyenoord - Ajax (Play Sports 1)
20u30: Club Brugge - Belisia Bilzen (VTM2)
           Standard - Lyra-Lierse (RTL Club)

Donderdag
20u30: Tubize - Anderlecht (RTL Club)
20u45: Antwerp - Deinze (VRT Canvas)

Vrijdag
20u30: Westerlo - Dender (DAZN JPL 1)
            Leverkusen - Stuttgart (DAZN NL 1)

Zaterdag
16u: Standard - STVV (DAZN JPL 1)
        Liverpool - Brighton (Play Sports 2)
18u15: OH Leuven - Club Brugge (DAZN JPL 1)
18u30: Dortmund - Leipzig (DAZN NL 1)
20u45: KV Mechelen - Union (DAZN JPL 1)
21u: Valencia - Real Madrid (DAZN NL 1)

Zondag
13u30: Genk - Antwerp (DAZN JPL 1)
15u: Tottenham - Aston Villa (Play Sports 2)
16u: Cercle Brugge - Charleroi (DAZN JPL 1)
17u30: Manchester United - Chelsea (Play Sports 2)
18u30: Anderlecht - Kortrijk (DAZN JPL 1)
19u15: Beerschot - Gent (DAZN JPL 2)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.