Lardot blikt terug op één VAR-fase in Club Brugge – Anderlecht, maar bespreekt meest opvallende niet

Vandaag om 19:15

In de partij tussen RSC Anderlecht en Club Brugge moest de VAR flink wat in actie komen en waren er heel wat buitenspelfases. Onder meer het doelpunt van Christos Tzolis werd afgekeurd, maar bij Under Review had men enkel tijd voor het doelpunt van Jan-Carlo Simic.

Onder meer bij Tijd voor Voetbal vroeg men zich af of het doelpunt van Tzolis niet goedgekeurd had moeten worden. Al zeker omdat de uiteindelijke VAR-lijn niet van een zijaanzicht kwam en het dus ook niet zichtbaar was of Tzolis ook daadwerkelijk buitenspel stond. Bij Under Review besloot Jonathan Lardot, Refereeing Technical Director van de RFBA, die fase echter niet te bespreken.

Wél kwam hij even terug op het doelpunt van Jan-Carlo Simic, dat werd goedgekeurd en na een VAR-fase niet werd teruggezet. Een goede beslissing oordeelt Lardot, al waren er daar aanvankelijk ook twijfels over omdat er geen twee lijnen werden getrokken.

Daar is volgens Lardot echter een goede reden voor. "De lijn werd op een correcte manier getrokken", begint hij. "Er was maar één lijn te zien op de officiële VAR-lijn omdat beide lijnen overlapten. Dus volgens de technologie was het geen buitenspel", aldus Lardot.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.