Vermant grijpt zijn kans helemaal bij Club Brugge: "Hayen moet alles op hem zetten"

Vandaag om 19:00

Romeo Vermant kreeg tegen RSC Anderlecht zijn kans en greep die volledig. Het Brugse jeugdproduct was goed voor het openingsdoelpunt in de 2-1 overwinning tegen paars-wit. Maar is dat ook goed genoeg om eerste spits te worden bij Club Brugge? Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, laat men er zich over uit.

Voor Vermant was het pas zijn tweede basisplek dit seizoen, maar net zoals tegen KVC Westerlo kon de aanvaller opnieuw overtuigen. Deze keer ook met een doelpunt tot gevolg én een applausvervanging onder het toeziend oog van vader en Club-icoon Sven Vermant. "Maar hij zal enkel eerste spits blijven als Gustaf Nilsson niet kan spelen", begint Vincent Haegeman.

"Puur kwalitatief staat Nilsson nog een trapje hoger dan Vermant, al is die uiteraard ook nog jong", gaat hij verder. "Maar Vermant heeft wel het voordeel dat hij een echte 'Club Brugge-spits' is. Een harde werker, constant in beweging, hij zet heel de tijd druk,een verschrikking om als verdediger tegen te spelen", gaat Haegeman verder.

"Een Rode Duivel is het nog niet natuurlijk", pikt Daan Slingers daar op in. "Maar hij bracht wel veel energie, passie en deze keer wel doelgerichtheid, waar hij zeker aan moet werken. Tegen Anderlecht speelde hij wel een indrukwekkende wedstrijd en heeft hij zijn kans wel helemaal gegrepen", klinkt het.

De toekomst van Club Brugge?
Toch is niet iedereen het erover eens dat Vermant niet de nieuwe eerste spits van Club Brugge is. Zo gelooft Glenn Schrader wel dat hij nu de eerste keuze van Nicky Hayen zal of moet zijn. "Hij speelt met de maturiteit van iemand die al 25 of 26 is, maar is eigenlijk nog maar twintig jaar oud", begint Schrader.

En volgens hem kan Vermant ook nog heel wat evolueren. "Hayen moet eigenlijk alles op Vermant zetten", klinkt het nog. "Wat Nilsson bracht was nog niet het niveau dat Club Brugge naar moet streven en ik geloof ook niet dat hij dat niveau ooit zal halen. Vermant haalt dat niveau misschien ook niet niet. Maar in de toekomst kan dat wel het geval zijn", aldus Schrader.

Met Nilsson, Vermant en ook Ferran Jutgla heeft Hayen nu wel drie spitsen om uit te kiezen. Volgens Haegeman moet Hayen dan ook niet echt voor één spits kiezen. "Het voordeel van dit Club Brugge is dat Hayen nu drie spitsen heeft die met elkaar in de weegschaal liggen en ook vooral elk een ander profiel hebben. Als je Nilsson en Jutgla nog op een goed niveau aan, kan je er zelf nog mee gaan spelen", geeft hij aan. "Het is stilaan een luxepositie geworden", besluit Slingers nog.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.