Marc Degryse uit zich kritisch na Club Brugge - RSC Anderlecht

Degryse na Club Brugge – Anderlecht: “Dit was nóg erger dan tegen Beerschot”

Vandaag om 07:02
Laatste update: om 07:41

Marc Degryse zag hoe RSC Anderlecht in het Jan Breydelstadion met 2-1 verloor van Club Brugge. De analist is niet te spreken over de manier waarop Anderlecht zich toonde in de Jupiler Pro League-kraker tegen Club Brugge.

“Anderlecht werd meteen bij de keel gegrepen door Club. Voor mij is het onbegrijpelijk hoe Anderlecht voor de dag kwam. Vorige week was ik al kritisch na hun blamage tegen Beerschot. Nu was het nóg erger”, deelt Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Degryse vindt dat David Hubert te laat ingreep. Volgens de analist had de hoofdtrainer van Anderlecht tijdens de rust al in kunnen grijpen. Degryse vindt dat Anders Dreyer en Yari Verschaeren niets brachten als wingers en dat Theo Leoni, Mats Rits en Mario Stroeykens werde opgepeuzeld op het middenveld.

“En achterin... Jongens, toch, Dendoncker! Dit was voor hem én Anderlecht een nieuw dieptepunt. Ik weet niet welke problemen Dendoncker heeft, maar zó weinig enthousiasme zag ik nog nooit van een kapitein en van iemand die de boel moet meetrekken”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door te benadrukken dat Dendoncker mee verzoop bij Anderlecht. Hij neemt het interview van Dendoncker na de match als voorbeeld van het gebrek aan goesting. “Zelfs zijn interview na de match, waarin hij zei dat Club meer goesting en scherpte had, was pijnlijk. Dit was on-Anderlechts.”