Kapitein Leander Dendoncker over verlies Anderlecht bij Club Brugge

Kapitein Dendoncker over verlies RSCA: “Bij ons ontbrak de wil een beetje”

Vandaag om 16:16
Laatste update: om 16:22

Leander Dendoncker was bij RSC Anderlecht de kapitein tegen Club Brugge. Anderlecht ging met 2-1 onderuit in het Jan Breydelstadion. Dendoncker legt uit waar het misging voor paars-wit op bezoek bij Blauw-Zwart in de Jupiler Pro League.

Dendoncker kreeg als eerste de vraag hoe hij de match beleefd had tussen Club Brugge en Anderlecht. “We hebben veel te weinig gebracht. Op het einde kunnen we gelijkmaken, maar dat was heel onverdiend geweest. Je weet als je naar Club Brugge komt dat het altijd moeilijk wordt. We kunnen alleen naar onszelf kijken en weten dat het beter moet”, vertelt de kapitein aan DAZN.

De volgende vraag ging over het brengen van dominant voetbal. Dendoncker had zich eerst lovend geuit over de visie van Anderlecht om dominant spel te brengen. Anderlecht en Dendoncker leden veel balverlies bij Club Brugge. “Ik denk dat er heel weinig beweging was voor ons, voor de verdediging. Maar wijzelf waren ook veel te slordig. Dat is iets wat we zeker moeten bekijken”, aldus Dendoncker.

De wil om te winnen ontbrak 
Spits Kasper Dolberg gaf eerder aan geen verklaring te hebben voor het slechte spel van Anderlecht. Dendoncker kreeg de vraag of RSCA zich geen zorgen moet maken dat het niet weet wat het probleem is. “Ja, ik denk dat je kon zien dat Club Brugge heel hard wou vandaag. Ik denk dat dat bij ons een beetje ontbrak. Het begint bij de wil om echt te winnen. Zij hadden dat vandaag meer, dan begin je met een streepje voor”, gaf Dendoncker aan.

Dendoncker werd vervolgens geconfronteerd met het feit dat de Anderlecht-fans dat antwoord niet leuk gaan vinden. “Ik bedoel dat je kon zien op het veld dat zij heel veel meer wilskracht hadden. Zij speelden ook thuis met dat publiek. Maar goed, het is inderdaad iets dat onaanvaardbaar is. We moeten naar onszelf kijken”, deelde Dendoncker.

Tot slot kreeg de kapitein van Anderlecht de vraag hoe hij op dit moment in zijn vel zit. “Ja goed, maar ik heb zelf een klein probleem aan mijn enkel waar ik al een paar matchen mee sukkel. Maar ik weet dat het van mijzelf ook beter moet. Ik ben ook de eerste om te zeggen dat het van mijzelf ook veel beter moet”, besloot Dendoncker.