Club Brugge walst over Anderlecht, maar ontsnapt in de slotfase

Vandaag om 15:29
Laatste update: om 16:29

Club Brugge heeft zondag de topper van RSC Anderlecht gewonnen met 2-1. Blauw-Zwart was heer en meester, maar ontsnapte in de absolute slotfase nog aan puntenverlies.

Beide clubs waren deze week met wisselend succes actief in Europa. Na de 3-1 nederlaag in de Champions League tegen AC Milan wisselde Hayen op twee posities. Jutgla en Talbi verloren hun basisplaatsen. Vermant en Skov Olsen kwamen in de ploeg. Na de 2-0 zege tegen Ludogorets in de Europa League voerde Hubert vijf wissels door. Dolberg, Verschaeren, Leoni, N'Diaye en Sardella verschenen aan de aftrap. Zanka bleef opnieuw op de bank.

Het eerste speldenprikje in het Jan Breydelstadion kwam van Anderlecht. Dreyer besloot naast. De poging na twee minuten van de Deen was het eerste en ook enige echte wapenfeit van Anderlecht voor de rust. Club Brugge was in de eerste helft heer en meester. Het spel speelde zich voortdurend af op de helft van Anderlecht. Club Brugge liet de bal vlot gaan en was baas in de duels.

De eerste goal van Vermant
Na 8 minuten klom de thuisploeg al op voorsprong. Daarvoor kreeg het de hulp van Stroeykens. De man, die de voorbije weken naar zijn beste vorm toegroeide, speelde onzuiver terug op Simic. Met Tzolis op zijn huid kon de verdediger het gevaar niet meer keren. De bal vloog door tot bij Vermant. Oog in oog met Coosemans bleef de aanvaller koel en deed de netten trillen. De vlag ging evenwel omhoog en de VAR moest de beelden bekijken. Na enkele minuten klonk voor Club Brugge het verlossend woord, doelpunt.

Club Brugge had in de eerste helft nog moeten scoren, maar de kansen bleven onbenut. Tegen zijn ex-ploeg hield Coosemans Anderlecht voor de pauze in de match. Meteen na de rust deed Tzolis wel de netten trillen, maar dit keer kreeg Club Brugge minder nieuws van de VAR te horen: 'Buitenspel'. Hubert greep in en haalde Verschaeren en Leoni naar de kant. Ashimeru en Amuzu moesten proberen het tij te keren. Meteen na de wissels was er een schot van Stroeykens, maar de match kantelde er niet door.

Anderlecht uit het niets bijna langszij
Uiteindelijk kon Club Brugge dan toch verder uitlopen. Invaller Talbi omspeelde Coosemans, die ver uit zijn doel kwam en zette de 2-0 op het bord. De match leek gespeeld, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Simic zorgde voor de 2-1. De VAR oordeelde ditmaal dat er geen sprake was van buitenspel. Nadien kreeg Anderlecht nog acht minuten extra tijd om voor de 2-2 te gaan. Die kwam er ook bijna, maar invaller Zanka liet de ultieme kans liggen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.