'Standard zoekt versterking en gaat voor Orlando Pirates-uitblinker Saleng'

Vandaag om 16:20

Standard beleeft voorlopig een vrij rustig seizoen en moet in tegenstelling tot de vorige campagne niet vrezen voor degradatie. Meedingen voor de prijzen zit er echter niet in. De Rouches zijn dan ook nog op zoek naar versterking om daarbij te gaan helpen.

In die zoektocht naar versterking is Standard volgens Zuid-Afrikaanse media uitgekomen bij Monnapule Saleng. De 26-jarige flankaanvaller komt in eigen land uit voor de topclub Orlando Pirates, waar hij naar verluidt indruk heeft gemaakt op meerdere clubs.

Met zes doelpunten en drie assists in veertien partijen heeft hij zich naar verluidt in de kijker gespeeld van Stanard, terwijl ook AS Monaco het vizier op Saleng heeft gericht. De verwachting is dan ook dat hij binnenkort een nieuwe stap.

De Zuid-Afrikaan, die ook tien keer uitkwam voor de nationale ploeg van Hugo Broos, heeft een marktwaarde van iets meer dan één miljoen euro en kan dus ook voor een beperkte som in huis worden gehaald.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.