Jorgensen krijgt hevige kritiek te verwerken: "Kan niveau van Anderlecht niet aan"

Vandaag om 14:00

RSC Anderlecht leed vrijdagavond een pijnlijke nederlaag en ging met 2-1 onderuit tegen Beerschot. Het scheelde de Brusselaars aan efficiëntie, al zag men bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, nog een ander groot probleem: Zanka Jorgensen.

Door onder meer de blessure van Jan Vertonghen staat de 34-jarige Deen wekelijks in de basis, maar lijkt hij toch in een moeilijke periode te zitten. Dat werd tegen Beerschot nog maar eens bevestigd.

"Beerschot werd vrijdag enorm geholpen door Anderlecht, zeker als je kijkt naar de manier waarop Anderlecht die twee tegendoelpunten weggeeft", begint Daan Slingers. Volgens hem moet er ook vooral naar Jorgensen gekeken worden, die in de fout ging. "Hij kan op dit moment het niveau van Anderlecht helemaal niet aan", aldus Slingers.

De (straf)bank?
Voor hem is het dan ook duidelijk dat Jorgensen misschien wel op de bank gezet moet worden bij paars-wit. "Hopelijk heef David Hubert hier iets uit geleerd en laat hij in de toekomst dan toch liever een jeugdspeler achterin een fout maken in plaats van Jorgensen.", klinkt het.

Ook voor redacteur Vincent Haegeman is het duidelijk dat Hubert moet ingrijpen. "Hij is een groot probleem bij Anderlecht. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat Jorgensen in de basis staat bij Anderlecht", klinkt het.

Veel wisselen wordt echter moeilijk voor Hubert, met maar drie echte verdedigers (waarvan de al langer geblesseerde Jan Vertonghen,, red.) in de kern. "Is Jesper Fredberg daar niet in de fout gegaan? Door te rekenen op drie verdedigers waar telkens om verschillende redenen een vraagteken achter staat", vraagt Glenn Schrader zich nog af.

"Achterin had er zeker nog een extra verdediger gehaald moeten worden", benadrukt Slingers nog. "Anderlecht had moeten inspelen op de mogelijke blessuregevoeligheid van Vertonghen. En dat is niet gebeurd, wat ook echt een fout is", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.