"Als Bolat in doel blijft staan bij Westerlo, haalt het zeker geen Play-Off 1"

Vandaag om 16:00

Sinan Bolat heeft geen al te beste speeldag achter de rug en zal de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg Club Brugge maar al te snel willen vergeten. De doelman ging in de fout en zag KVC Westerlo uiteindelijk ook verliezen. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, klinkt het dat er misschien toch moet gedacht worden aan verandering.

Bolat kreeg tegen Club Brugge de kans om zich te onderscheiden tegen zijn ex-ploeg, maar ging na enkele minuten al in de fout bij een afstandsschot van Jorne Spileers. "En het is niet de eerste keer dat hij in de fout gaat dit seizoen", begint Daan Slingers. "Het is zijn seizoen helemaal niet."

"En eigenlijk had hij het vorig seizoen ook al moeilijk", pikt Vincent Haegeman daar nog op in. "Ik heb veel respect voor zijn carrière, maar dit jaar is hij één van de zwakste doelmannen van deze eerste elf speeldagen", klinkt het.

Aan wisselen lijkt Timmy Simons echter nog niet te denken. "En een valabel alternatief is er op dit moment ook niet", vindt Glenn Schrader, die doelt op Nick Gillekens en Koen Van Langendonck. "Voor Westerlo zit er dan ook niets anders op dan Bolat minuten te blijven geven", klinkt het.

Al oordeelt Haegeman dat Westerlo in de nabije toekomst toch moet ingrijpen. "In de wintermercato dan", geeft hij aan. "Als Westerlo echt ambitieus is, moet het een nieuwe doelman halen die Bolat het vuur aan de schenen kan leggen. Als Bolat geen nieuwe doelman haalt, is de kans 0,0% dat het Play-Off 1 eindigt", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.