'Club Brugge kon gewilde Furo bij club houden, maar moest daarvoor enorm investeren'

Vandaag om 17:16

Club Brugge haalde het zaterdag van KVC Westerlo en won met zes eigen jonkies in de basis met 1-2. Heel wat spelers uit de eigen jeugd kregen een kans, terwijl er met Kaye Furo eentje op de bank bleef zitten. Al lijkt hij niet lang meer te moeten wachten op zijn debuut.

De amper zeventienjarige spits is bezig aan een uitstekend seizoen bij Club NXT en zit dit seizoen in de Challenger Pro League al aan zes doelpunten. Het leverde hem, mede door de blessure van Gustaf Nilsson, ook een selectie op voor de partij tegen KVC Westerlo. Bij Blauw-Zwart blijkt men ook enorm te geloven in de jonge spits.

Club Brugge bood hem afgelopen zomer Furo zijn eerste profcontract aan, waar het ook stevig voor investeerde. Het Laatste Nieuws weet namelijk dat Club Brugge het geïnteresseerde RB Leipzig kon afhouden door Furo een enorm hoog loog voor te schotelen. Hij verdient naar verluidt nu al meer dan de gemiddelde speler in de JPL.

Op zijn debuut bij de A-ploeg moet hij nog even wachten, al lijkt hij in de nabije toekomst toch kansen te gaan krijgen. Al zeker als Nilsson nog even buiten strijd blijft.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.