De 5 van 1B uitblinkers challenger pro league speeldag 9

De 5 van 1B: Uitblinkers bij beloften van Club Brugge en Anderlecht, van der Gouw van goudwaarde

Vandaag om 12:45

Ook in de Challenger Pro League zit speeldag 9 er alweer op. SK Beveren raakt maar niet op volle toeren en verslikt zich nu ook in promovendus La Louvière, dat het uitstekend doet dit seizoen. SV Zulte Waregem kon dan weer winnen op bezoek bij Patro Eisden en is zo de fiere leider. Ook de beloften van Club Brugge en RSC Anderlecht kenden een zeer geslaagd weekend. Dit waren het afgelopen weekend dé vijf uitblinkers in onze Belgische tweede klasse. 

Shandre Campbell - Club NXT
Terwijl het van augustus geleden was dat de 19-jarige Shandre Campbell nog eens in actie mocht komen bij Club NXT, kroonde de Zuid-Afrikaan zich meteen tot matchwinnaar tegen Lierse SK. Ondanks Hugo Siquet blauw-zwart op voorsprong kon zetten met een vrije trap, slaagde de linksbuiten erin om de uitblinker van de avond te worden met een knappe brace. Na rust haalde hij in slechts twee minuten tot tweemaal toe z’n dodelijke linker boven, goed voor de 2-0 en 3-0 op dat moment.

Keisuke Goto - RSCA Futures
Terwijl Robbie Ure vorig seizoen nog erg vlot de weg naar doel vond bij de RSCA Futures, krijgt Keisuke Goto dit seizoen echt wel de voorkeur in de spits. De Japanner was dé matchwinnaar in de (mini) Brusselse derby tegen RWDM. Eerst zette Ali Maamar nog voor op Goto, die de gelijkmaker erg fraai kon binnenkoppen. Niet veel later vond Anas Tajouart z’n Japanse ploegmakker, die z’n tweede treffer van de avond tegen de netten kon trappen, nadat hij eerder nog de paal geraakt had.

Joël Ito - La Louvière
Joël Ito Kavuanda Singa is misschien geen naam die meteen een belletje doet rinkelen. De voormalige Belgische jeugdinternational is misschien wel wat men een zogenaamde ‘laatbloeier’ noemt. In de zomer van 2018 vertrok hij bij Club NXT. Na omzwervingen bij KV Mechelen, ASV Geel en Olympique Charleroi maakt de ondertussen 26-jarige middenvelder tegenwoordig het mooie weer bij La Louvière, dat het verrassend goed doet in de Challenger Pro League. Tegen SK Beveren was Ito dé beste man op het (midden)veld en dat bekroonde hij na 28 minuten met een knap doelpunt.

Alessio Cascio - RFC Luik
Het was een moeilijke keuze tussen tussen Alessio Cascio en Alexis Lefebvre van RFC Luik. Allebei speelden ze een cruciale rol in de overwinning op bezoek bij Royal Francs Borains. Na tien minuten was het Cascio die de 21-jarige Lefebvre kon bedienen met een fraaie voorzet in de diepte vanop rechts. In de tweede helft waren de rollen dan weer omgedraaid, waarbij de Franse spits op zijn beurt Cascio kon bedienen voor het winnende doelpunt. Uiteindelijk mag Cascio zich dan maar bij ‘De 5 van 1B’ voegen, al krijgt Lefebvre meer dan een eervolle vermelding.

Ennio van der Gouw - SV Zulte Waregem
Ennio van der Gouw krijgt dit seizoen de voorkeur van coach Sven Vandenbrouck bij SV Zulte Waregem. De 24-jarige Nederlander – en tevens zoon van voormalig Manchester United en West Ham United-doelman Raimond van der Gouw - kwam in de zomer van 2023 over van VVV Venlo. Na een aanpassingsperiode van een seizoen toont de doelman al weken waarom hij dit seizoen steevast onder de lat staat. Patro Eisden had maar liefst 22 (!) schoten naar het doel van Zulte Waregem. Uiteraard gingen ze lang niet allemaal binnen het kader, maar van der Gouw moest meermaals met een knappe redding uitpakken. Hij was met z’n tweede clean sheet van het seizoen van levensbelang voor Essevee, dat zo de volle buit kon pakken buitenshuis.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.