VP 11 team van de week speeldag 11 in Jupiler Pro League

VP 11: Heel wat uitblinkers bij Genk maar Al-Sahafi is de ster van het weekend

Vandaag om 08:45
Laatste update: om 10:02

Na de interlandbreak was er dan eindelijk opnieuw clubvoetbal in de Jupiler Pro League. Speeldag 11 stelde daarbij zeker niet teleur voor de neutrale voetballiefhebber. Beerschot slaagde er onderaan het klassement in z'n eerste driepunter van het seizoen te pakken, terwijl bovenaan KRC Genk z'n leidersplaats kon verstevigen na winst in de Limburgse derby. Dit waren dé uitblinkers van het afgelopen voetbalweekend in de JPL

Leo Kokubo slaagde er bij STVV dan wel niet in om z'n netten schoon te houden, toch slaagde hij er meermaals in z'n kwaliteiten te etaleren. De Nigeriaanse Japanner moest meermaals uitpakken met een knappe reflex om de geel-blauwe Limburgers in de wedstrijd te houden. 

Achterin maakten de jonge Belgische linksachters Maxim De Cuyper en Daam Foulon opnieuw indruk bij respectievelijk Club Brugge en KV Mechelen. Ondertussen is ook Joedrick Pupe al lang geen onbekende naam meer voor wie de JPL volgt. De 27-jarige centrale verdediger was opnieuw de rots in de branding achterin bij FCV Dender EH, dat een punt kon pakken bij Cercle Brugge. Standard-verdediger Bosko Sutalo mag de achterlinie vervolledigen na een sterke prestatie in de derby tegen Sporting Charleroi.

Op het middenveld is er een plekje weggelegd voor de jonge Ezechiel Banzuzi, die het middenveld domineerde voor OHL tegen Royal Antwerp FC. Voor KRC Genk mogen Jarne Steuckers en Bryan Heynen zich dan weer bij deze selecte lijst voegen. Terwijl die eerste z'n vierde doelpunt van het seizoen kon scoren tegen rivaal en ex-club STVV, toonde Heynen nog maar eens waarom hij de patron is van het Limburgse middenveld. 

Voorin mogen Tolu Arokodare en Adriano Bertaccini niet ontbreken. Terwijl de eerste een gesel was voor de verdedigers van STVV, slaagde Bertaccini er tot tweemaal toe in om de 10-koppige Kanaries in de wedstrijd te houden. Uitblinker van de week is echter zonder twijfel Marwan Al-Sahafi. De pijlsnelle spits was met z'n twee fraaie doelpunten dé allerbeste man op 't Kiel in de verrassende overwinning tegen RSC Anderlecht. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.