Genk wint doelpuntrijke Limburgse derby nipt van tiental STVV

Koploper KRC Genk wint doelpuntrijke Limburgse derby nipt van dapper tiental STVV

Vandaag om 15:27

KRC Genk heeft de Limburgse derby gewonnen van STVV. De match eindigde in een 3-2 zege voor de Genkies tegen de Kanaries. STVV moest bijna de volledige match met tien man spelen door de rode kaart van Shogo Taniguchi in de 15e minuut. Namens Genk scoorden Tolu Arokodare, Jarne Steuckers en Zakaria El Ouahdi. Namens STVV wist Adriano Bertaccini twee keer te scoren. In de absolute slotfase kreeg Bilal Brahimi nog zijn tweede gele kaart bij STVV.

De vurige Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV ging van start. Het duurde even voor de match op gang kwam. Na 12 minuten kwam STVV erg dichtbij de voorsprong, maar Matte Smets wist de poging van Ito af te blokken. Drie minuten later wist Tolu Arokodare aan de overkant te ontsnappen.

De Genkse spits werd alleen op Kokubo afgestuurd, maar ging vervolgens naar de grond na een haakfout van Shogo Taniguchi. De Japanner werd bestraft met een rode kaart en er werd naar de stip gewezen. Uiteindelijk greep de VAR in en werd het een vrije trap, desondanks moest STVV wel verder met tien.

Een kleine drie minuten na de rode kaart voor STVV wist Tolu toch zijn zevende van het seizoen te maken. Bonsu Baah werd de zestienmeter ingestuurd en bracht de bal richting de tweede paal. Tolu kon vervolgens de bal in een leeg doel werken in de 18e minuut.

Genk maakte dankbaar gebruik van de man-meer-situatie en na 31 minuten wist Jarne Steuckers zijn oude werkgever pijn te doen. Steuckers kreeg de bal met een gelukje aan de rand van de zestien. Steuckers twijfelde niet en haalde uit en verraste op deze manier doelman Kokubo.

Het tiental van STVV bleef hoopvol
De tien van STVV bleven hoopvol, ondanks de dubbele achterstand en de rode kaart. Drie minuten na het tweede doelpunt van Genk bracht Bertaccini STVV terug in de match. Vanuit een zeer scherpe hoek wist Bertaccini Van Crombrugge te verrassen.

Na de aansluitingstreffer van STVV kreeg Genk weer een aantal kansen. Vlak voor de rust wist Genk opnieuw de voorsprong te verdubbelen via El Ouahdi. De Marokkaan kreeg de bal van Arokodare en wist deze vervolgens in de verste hoek te leggen.

Genk kon met een goed gevoel gaan rusten na de 3-1 tussenstand tegen het tiental van STVV. Doelman Kokubo hield STVV ook in de tweede helft een aantal keer overeind tegen Genk.

Vervolgens was het STVV dat zich weer aanvallend ging tonen. In de 58e minuut leverde dit Bertaccini zijn tweede treffer op. Ogawa rukte op vanaf de linkerzijde en wist een perfecte voorzet af te leveren. Bertaccini toonde zich in de lucht en knikte de bal binnen.

De spanning steeg in de Limburgse derby tussen Genk en STVV. De Kanaries toonden zich moedig tegen de koploper van de Jupiler Pro League. Het kon in de slotfase nog beide kanten op, maar Genk wist de Limburgse derby uiteindelijk nipt te winnen van een dapper STVV.