Fink (Genk) over de Jupiler Pro League en zijn verleden bij STVV

Fink (Genk) over Jupiler Pro League: “Niveau hier zo goed, visvijver scouts”

Vandaag om 14:02

Thorsten Fink legt uit waarom hij vorig jaar de keuze maakte om aan de gang te gaan bij STVV in de Jupiler Pro League. De huidige hoofdtrainer van KRC Genk wist indruk te maken en maakte vervolgens de overstap naar rivaal Genk.

Fink vertelt waarom hij de keuze maakte om aan te gaan werken in de Jupiler Pro League. “Ik ben naar België gekomen net omdat het niveau hier zo goed is. In de Belgische competitie lopen spelers de meeste meters van heel Europa. Qua intensiteit is de Belgische competitie de nummer 3 na Engeland en Duitsland. En het is een visvijver voor scouts. Dat zegt ook enorm veel”, citeert Sporza Fink.

Fink wist zijn stempel te drukken bij STVV en maakte vervolgens d eoverstap naar Genk. “Vorig jaar heb ik een geweldig seizoen beleefd in Sint-Truiden, maar als er een grote club komt waar ik mezelf ook kan ontwikkelen…”, deelt Fink. Vervolgens krijgt de oefenmeester van Genk de vraag of hij nog 10 jaar bij Genk zou kunnen blijven.

“Kijk, persoonlijk heb ik ook nog mijn doelen. Dan ligt het niet in mijn aard om zomaar nee te zeggen. Ik wil altijd eerlijk zijn. Als ik dat niet kan zijn, zeg ik liever niets”, besluit de oefenmeester van de Genkies.