Wedstrijdverslag: Beerschot wint met 2-1 van Anderlecht

Anderlecht laat het liggen, eerste zege voor Beerschot dit seizoen

18 oktober om 22:38

Het is gebeurd, Beerschot heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Vrijdag stuntte de hekkensluiter tegen RSC Anderlecht. De troepen van Dirk Kuyt haalden het met 2-1. Met twee goals kroonde Marwan Al Sahafi zich tot de Held van het Kiel.

Kuyt koos voor een aanvallende formatie met een fitte Verlinden terug in de basis. Ook Huiberts mocht starten. Toch was de openingsfase duidelijk voor Anderlecht. Shinton moest eerst attent reageren op een diepe bal en daarna op een kopbal van Dendoncker. De huurling moest achterin depanneren in het centrum.

Beerschot hoopte op de counter en na 19 minuten prikte Verlinden een eerste keer. De paal bracht redding. Meteen daarna speelde ook aan de andere kant het doelhout de spelbreker van dienst. Anderlecht leek de match in handen te hebben, maar na een halfuur spelen keek het wel tegen een achterstand aan.

Na balverlies van Verschaeren kwam Beerschot er snel uit. Al-Sahafi pakte met zijn hak de bal mee en mocht daarna meters nemen. Zanka bleef maar wijken waarna Al-Sahafi de 1-0 onder Coosemans schoof. Na de 1-0 reageerde Anderlecht meteen met een kans voor Dolberg, maar scoren bleek voor paars-wit een erg lastige klus.

Meteen in de tweede helft kwam de 1-1 dan toch op het bord. Dagba gaf een strafschop weg en Dolberg tekende voor de gelijkmaker. Anderlecht ging daarna op zoek naar de overwinning, maar het liet zich opnieuw vangen en wederom was Al Sahafi de gevierde man. Ditmaal scoorde hij op aangeven van Colassin.

De 2-1 hakte er bij Anderlecht in. Hubert bracht nog Amuzu en Dreyer tussen de lijnen, maar ook de invallers konden het tij niet keren. Voor Beerschot is het de eerste zege van het seizoen. Voor Hubert zijn eerste nederlaag als trainer van Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.