Supporters Club Brugge schieten in actie vóór stadionbouw: "Leugens counteren"

Vandaag om 21:15

Club Brugge wil al jaren een nieuw stadion bouwen, maar stoot op tegenkanting van een handvol buurtbewoners. Ook de supporters, waaronder een deel van de buurtbewoners, is het echter stilaan ook beu en heeft zelf actie ondernomen.

Zo besloot de supportersgroep Bruges Loyals om te beginnen met een flyeractie om de steun vóór de bouw van een nieuw stadion uit te spreken. Meer dan 4.400 buurtbewoners kregen een folder met daarin de nodige argumenten om wel voor de bouw van een stadion te zijn.

Een noodzakelijke actie, vindt woordvoerder Hans Noyelle. "Onze supportersgroep is de stilstand rond het nieuwe stadion een beetje beu", geeft hij aan bij Sporza. "We wachten al 17 jaar op een nieuw stadion en er zijn telkens partijen die een positief verhaal willen counteren."

Dat heel wat tegenstanders veelvuldig in de media kwamen, was voor hem een doorn in het oog. "In die flyers ontkrachten we de leugens van de tegenstanders van het nieuwe stadion. Er zijn een 20-tal actievoerders die beweren voor de hele buurt te spreken. Maar wij zijn ervan overtuigd dat er een stilzwijgende meerderheid is onder de buurtbewoners die het nieuwe stadion genegen zijn, en het een opwaardering vinden voor Sint-Andries", klinkt het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

De flyer:

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.