Clement (ex-Club Brugge) als opvolger van Riemer bij Anderlecht?

Clement als opvolger van Riemer bij Anderlecht? “Zelfs als hij bij Brugge zat”

Vandaag om 17:31

RSC Anderlecht is op zoek naar een nieuwe coach na het recente ontslag van Brian Riemer. In een analyse door La Tribune werden de nodige kwaliteiten van de toekomstige coach besproken. 

“Je hebt elegantie en persoonlijkheid nodig,” benadrukt voetbalanaliste Cécile De Gernier. Ook Nordin Jbari is het daarmee eens. “De toekomstige coach moet charisma hebben en het mooie spel kunnen spelen.”

Volgens Jbari is Mark van Bommel de ideale kandidaat voor de job. “Hij is duur, maar je moet de prijs betalen als je kampioen wilt worden,” stelt hij. “Hij heeft de kwaliteiten, de wil en de cultuur om te winnen.” Van Bommel wordt door het panel gezien als iemand die perfect in het plaatje van Anderlecht zou passen door zijn ervaring en mentaliteit.

Naast Van Bommel worden ook andere namen genoemd, waaronder die van Philippe Clement. “Hij speelt graag vooruit en is modern,” zegt Jbari. “Hij zou interessant zijn, zelfs als hij een verleden bij Club Brugge heeft.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.