Kompany maakt grote indruk bij Bayern: "De verpersoonlijking van een echte leider"

Vandaag om 15:00
Laatste update: om 15:08

Vincent Kompany heeft een bijzonder sterk seizoensbegin achter de rug bij Bayern München en wist de voorbije weken stevig te overtuigen. In de Bundesliga, maar ook in de Champions League. Dat hij het ook zo goed doet, is voor het panel van Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, niet zo verbazend.

Met een twaalf op twaalf in de Bundesliga en een nieuw record in de Champions League na de 9-2 overwinning tegen Dinamo Zagreb kan Kompany bezwaarlijk veel beter doen bij Bayern München. Hij werd al overladen met lof na zijn prestaties bij de club, ook door Tijd voor Voetbal.

"Kompany doet het ongelooflijk goed en dat verdient hij ook na de manier waarop hij bij RSC Anderlecht is weggestuurd", geeft Daan Slingers aan. "Nu krijgt hij ook een kans bij Bayern, wat een Godsgeschenk is want slechter dan Bayern vorig jaar kon ook niet. Hij kwam ook niet bij een slechte ploeg binnen en ze hebben ook heel goed ingekocht", geeft hij aan.

"Wat mij vooral charmeert met Kompany is dat je bij al zijn ploegen wel een duidelijk systeem ziet en zijn visie op het voetbal", gaat Glenn Schrader verder. "Dat zag je bij RSC Anderlecht al, bij Burnley vooral in The Championship en nu ook bij Bayern: aanvallend, positief voetbal met veel balbezit", klinkt het.

En dat Kompany dat voetbal bij elke ploeg kan laten zien, is volgens Schrader een goed teken. "Hij heeft een duidelijke visie en dat mis ik soms bij trainers, waarbij ik me soms afvraag wat voor voetbal ze eigenlijk willen brengen", geeft hij nog aan.

Een echte leider
Op tactisch vlak kan Kompany overtuigen, maar ook op persoonlijk vlak. "Hij is de verpersoonlijking van een echte leider", vindt Michiel Vercauteren. "Hij is ook telkens respectvol, voor zijn eigen spelers of de tegenstander. Hij is gewoon de juiste man op de juiste plek", klinkt het.

Ook de spelers van Bayern München hebben enkel maar respect voor Kompany, zo blijkt nu. "Uiteindelijk kwam hij daar ook 'maar' toe als ex-trainer van Burnley en Anderlecht", geeft Schrader nog mee. "Als je spelers zoals Manuel Neuer en Thomas Müller, die hebben samengewerkt met onder meer Carlo Ancelotti en Pep Guardiola, kan meekrijgen in het verhaal, dan is dat ook een enorm goed teken", besluit hij.

Kompany staat met Bayern alvast voor een serieuze test in de Bundesliga komend weekend. Dan is Duits landskampioen Bayer Leverkusen de tegenstander, dat momenteel op een tweede plek in de stand staat.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.