'Fanatieke Beerschot-fans dreigen met verstoren Antwerpse derby'

'Fanatieke Beerschot-fans dreigen met verstoren Antwerpse derby'

Vandaag om 20:37
Laatste update: om 20:55

Het is helemaal mis bij Beerschot. De harde kern van de gepromoveerde club heeft in een bijeenkomst met de clubleiding gedreigd om de derby van zondag tegen Royal Antwerp FC te verstoren.

Met dat nieuws komt Het Nieuwsblad dinsdagavond. Er zou een opgenomen audiofragment bestaan van de bijeenkomt waarop de dreigementen van de fanatieke supporters te horen zijn.

Na de ontluisterende 0-3 thuisnederlaag tegen Sint Truiden VV liep de situatie rond het stadion al uit de hand toen de supporters van Beerschot een uitleg eisten voor de slechte resultaten. Na het weekend wilden CEO Thorsten Theys en erevoorzitter Luk Lemmens die uitleg wel geven en dus gingen ze samenzitten met de ontevreden fans.

Tijdens die samenkomst was de sfeer grimmig. "Wij zijn verantwoordelijk voor een heleboel gasten", citeert de krant een van de fans op basis van het audiofragement. "Maar als het volgend weekend pakweg 2-0 staat bij de rust, dan sta ik niet in voor de gevolgen." 

Daarop deed een ander lid van de harde kern een nog veel stevigere uitspraak. "Ik geef het jullie op een papiertje: volgende week zal er geen laatste fluitsignaal zijn. Dat gaat niet gebeuren."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.