Oplvolger van Riemer bij Anderlecht: “Muslic is perfect”

Opvolger van Riemer bij Anderlecht: “Hij heeft een bepaalde uitstraling”

Vandaag om 18:12
Laatste update: om 18:44

Na het ontslag van Brian Riemer is RSC Anderlecht druk op zoek naar een nieuwe coach. De zoektocht naar een geschikte vervanger leidt alvast tot discussie. Tuur Dierckx, speler bij Deinze, ziet in Miron Muslic een ideale kandidaat. 

“Muslic is voor mij de perfecte kandidaat bij Anderlecht,” verklaarde Dierckx in de podcast '90 Minutes' van Sporza. Volgens Dierckx is het niet per se Muslics speelstijl die hem geschikt maakt voor Anderlecht, maar eerder zijn uitstraling en communicatiestijl. 

“Hij heeft een bepaalde uitstraling en zijn manier van communiceren heeft Anderlecht nodig,” zegt Dierckx. Hij gelooft dat Muslic iemand is die de cultuur en het statuut van de club kan herstellen, iets waar Anderlecht momenteel naar op zoek is.

Toch zijn er twijfels over zijn aanpak. Analist Filip Joos vraagt zich af of Muslics voetbalstijl wel past bij het huidige Anderlecht-team. "Misschien is zijn manier van spelen niet wat Anderlecht nu nodig heeft", stelt Joos.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.