Hubert over Vandenhaute en Anderlecht-fans: “Niet verlammen”

Hubert over Vandenhaute en Anderlecht-fans: “Druk mag ons niet verlammen”

Vandaag om 18:02

RSC Anderlecht start woensdag haar Europa League-campagne. Paars-wit neemt het op tegen het Hongaarse Ferencvaros, en interim-coach David Hubert gaf tijdens een persconferentie zijn eerste indrukken over de komende wedstrijd.

"Als je in deze fase van de competitie komt, moet je elke wedstrijd spelen om te winnen," stelde Hubert resoluut, geciteerd door RTBF. Hij benadrukte wel dat zijn ploeg de Hongaren niet mag onderschatten. Ze zijn het seizoen dan ook sterk begonnen. 

De druk op Anderlecht en zijn bestuur neemt steeds verder toe. Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Charleroi uitten de supporters al hun ongenoegen. Grote spandoeken met de tekst "Wouter buiten" en "drie slachtoffers, één schuldige" verwezen naar voorzitter Wouter Vandenhaute.  

Hubert erkent de teleurstelling van de fans en begrijpt hun eisen. "Ik begrijp de hoge verwachtingen van de fans, dat is normaal," verklaarde hij. De zware druk moet echter volgens hem niet verlammend werken, maar juist de spelersgroep stimuleren om beter te presteren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.