Zetterberg keerde terug naar RSC Anderlecht: "Maar de wonde van mijn vertrek is niet geheeld"

24 september om 21:32


Een opvallende gast bij RSC Anderlecht afgelopen week was Pär Zetterberg, die voor de aftrap zorgde in het duel tegen KRC Genk. Vooral opvallend omdat zijn vertrek bij paars-wit enkele jaren geleden niet in de beste omstandigheden gebeurde.

Zetterberg was onder onder meer Frank Vercauteren en Vincent Kompany nog assistent-trainer, maar werd in 2020 uiteindelijk ontslagen door de club. Een pijnlijk vertrek voor de Zweed. "De wonde van mijn vertrek vier jaar geleden is nog niet geheeld", geeft hij aan bij Sudinfo.

De publiekslieveling keerde eerder deze week echter terug. En dan vooral voor de fans. "het deed me veel plezier om terug te zijn. Het welkom van de supporters was ongelooflijk, ik had niet verwacht dat het zo intens zou zijn. Ik ben voor hen teruggekomen", geeft hij aan.

Inmiddels kan Zetterberg ook nog geëerd worden met een plekje in de Pro League 'Hall of Fame'. "Het is een eer om genoemd te worden voor de Hall of Fame. Dit is voor spelers die echt een stempel hebben gedrukt op het Belgische voetbal, en ik denk dat ik daar bij hoor. Ik zal nooit vergeten wat de familie Vanden Stock voor mij en voor Anderlecht heeft gedaan", aldus Zetterberg nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.