Vp 11 team van de week speeldag 7 Jupiler Pro League

VP 11: Steuckers geeft visitekaartje nogmaals af, Vanaken bereikt knappe mijlpaal

16 september om 17:00
Laatste update: 16 september om 17:00

Na de interlandbreak is ook speeldag 7 in de Jupiler Pro League alweer achter de rug. Felice Mazzu kon meteen winnen bij STVV, terwijl Sporting Charleroi het mes nog wat dieper in de wonde draaide bij Beerschot. RSC Anderlecht moest vrede nemen met een punt tegen KVC Westerlo. Club Brugge kon dan weer comfortabel winnen van KV Kortrijk. Dit waren het afgelopen weekend de elf uitblinkers in onze hoogste voetbalklasse! 

Kokubo toont kunnen
Na het vertrek van Zion Suzuki naar FC Parma, werd Leo Kokubo met de nodige verwachtingen weggeplukt bij SL Benfica. Het duurde even voor de Japanner zijn kunnen mocht en kon tonen, maar onder Mazzu is hij alvast goed begonnen. De 23-jarige doelman stond meer dan eens in de weg toen - het tot nu toe ongeslagen - Oud Heverlee Leuven op zoek ging naar de winning goal. STVV slaagde er mede dankzij z'n doelman in om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. 

Vuskovic blijft bevestigen
Centraal achterin kiezen we voor Luka Vuskovic naast David Bates. Terwijl die eerste z'n tweede doelpunt van het seizoen kon binnenkoppen, ontpopte Bates zich vrijdag al tot rots in de branding in de Luikse defensie. Op de backs vinden we Maxim De Cuyper en Vetle Dragsnes terug. De Rode Duivel van Club Brugge toonde opnieuw z'n kwaliteiten tegen KV Kortrijk, terwijl Dragsnes een dijk van een wedstrijd speelde tegen Beerschot. 

Heymans opnieuw aan het kanon
Daan Heymans begint stilaan een vaste waarde te worden in de VP 11. De 25-jarige aanvallende middenvelder kon al na 17 minuten z'n zesde doelpunt van het seizoen scoren. Jarne Steuckers maakte opnieuw indruk bij KRC Genk. De draaischijf had een aandeel zowat in elke aanval van de Limburgers en mocht zelf een doelpunt en een assist achter zijn naam zetten. De trefzekere KAA Gent-wingback Noah Fadiga en Hans Vanaken mogen het middenveld vervolledigen. De laatste scoorde z'n 99e en 100e doelpunt voor Club Brugge. Een erg knappe statistiek. 

Sor scoort en doet scoren
Voorin mocht Yira Sor niet ontbreken. Met een doelpunt en twee assists was hij één van de beste mannen op het veld bij KRC Genk. Zijn goal na slechts 55 seconden was tevens het snelste JPL-doelpunt tot nu toe in 2024. STVV-debutant Billal Brahimi was dan weer matchwinnaar nadat hij in minuut 81 het winnende doelpunt binnen kon schilderen

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.