Vincent Mannaert wordt niet de nieuwe CEO van de KBVB

'Vincent Mannaert wordt niet de nieuwe CEO van Belgische voetbalbond'

18 september om 09:01

Vincent Mannaert wordt niet de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond. De voormalig manager van Club Brugge heeft zelf aangegeven niet langer kandidaat te zijn voor de job.

Een week geleden meldde Het Nieuwsblad dat de KBVB Mannaert officieel had gevraagd om de functie te bekleden. Of de bestuurder daarop zou ingaan was toen nog niet duidelijk. Nu weet de krant dat Mannaert geen oren meer heeft naar de functie. 

Na dat initiële aanbod kwam er een discussie bij de raad van bestuur van de bond, niet iedereen zou het namelijk zien zitten om met Mannaert in zee te gaan. Daarop schakelde de KBVB een headhuntersbureau in om met kandidaten te komen.

Mannaert was nog steeds een van de opties, maar heeft nu dus zelf aangegeven te passen voor de job. De bond meldde eerder dat het zo snel mogelijk een nieuwe CEO wil aanstellen om vervolgens op zoek te gaan naar nieuwe sportieve directeur. Die moet Frank Vercauteren, wiens contract niet werd verlengd, gaan vervangen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.