Vp 11 uitblinkers speeldag 6 in Jupiler Pro League

VP 11: Drie uitblinkers van Club Brugge terwijl ook N'Dri blijft bevestigen

2 september om 17:35
Laatste update: 2 september om 17:35

Speeldag 6 van de Jupiler Pro League zorgde bij momenten voor het nodige spektakel. Club Brugge toonde -eindelijk- wat het in zijn mars heeft en kan na een 3-0 overwinning comfortabel de interlandbreak in. RSC Anderlecht moest blij zijn met een punt op bezoek bij Union SG, terwijl KV Mechelen zaterdag al kon uitpakken met een 5-2 overwinning tegen Sporting Charleroi. Dit waren de beste elf van de afgelopen speeldag! 

Lammens sleept punt uit de brand
In doel staat deze week Senne Lammens. De 22-jarige doelman van Royal Antwerp FC moest zich op de knal van Sven Kums na niet meer omdraaien, zelfs niet toen KAA Gent nog een strafschop kreeg. Hij toonde precies waarom hij dit seizoen volop zijn kans krijgt bij Antwerp. 

Mechele recht z'n rug
Achterin vinden we de scorende Takuma Ominami en Brandon Mechele terug. Ondanks een ietwat moeilijk seizoensbegin rechtte Mechele - net als de rest bij Club Brugge - z'n rug tegen rivaal Cercle, met een doelpunt als kers op de taart. Verder konden ook Daam Foulon en David Hrncar zich onderscheiden bij respectievelijk KV Mechelen en FCV Dender EH, al had die laatste gerust ook een tweede treffer tegen de touwen kunnen trappen. 

De knal van Kums
Op het middenveld is er een plekje voorzien voor Rob Schoofs en Sven Kums. Allebei routiniers in de Jupiler Pro League met een splijtende pass. Daarnaast beschikken ze allebei over een knap staaltje traptechniek. Terwijl Schoofs het nog eerder op gevoel deed, mocht de knal van Kums er absoluut zijn. Verder kiezen we op de flanken voor Nikola Storm op links en Andreas Skov Olsen op rechts. Storm zette een fraaie brace achter zijn naam, terwijl Skov Olsen een doelpunt en een assist mocht noteren. Daarnaast speelde hij misschien wel zijn beste wedstrijd ooit voor Club Brugge. 

Eindelijk raak voor N'Dri
Hoewel Konan N'Dri kan terugblikken op een erg sterk seizoenbegin, lukte het hem nog niet de netten te doen trillen. Tot nu dan, want tegen Standard was het dan eindelijk raak voor de snelle Ivoriaan. Hij speelt in een ietwat andere rol bij Oud-Heverlee Leuven dit seizoen en die lijkt hem alleszins te bevallen. Voor de gelegenheid mag Christos Tzolis de aanval vervolledigen. Net als Skov was hij een uitblinker bij Club Brugge en groeit hij duidelijk naar z'n beste vorm toe. Zijn openingstreffer werd dan nog wel afgekeurd voor handspel, daarna mocht hij zijn oververdiende doelpuntje nog meepikken. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.