Toch Europees voetbal bij Sporza, Europa en Conference Leaguevoetbal

‘Toch Europees voetbal bij Sporza, Europa en Conference Leaguevoetbal’

9 september om 20:46
Laatste update: 9 september om 20:51

Er is toch nog Europees voetbal te zien bij Sporza dit seizoen. De Europa League en de Conference League zijn hier te bewonderen. VRT, Play media en Telenet hebben hun krachten gebundeld om Europees voetbal maximaal in de Vlaamse huiskamers te krijgen, wordt er medegedeeld bij Sporza. RSC Anderlecht en Union SG zijn dit seizoen actief in de Europa League. Cercle Brugge en KAA Gent komen uit in de Conference League. 

Eind 2023 werd bekend dat Play Media/Telenet de uitzendrechten verwierf voor de UEFA Europa League en de Conference League. VRT, Play Media en Telenet hebben als lokale partners de wens om Europees voetbal breed beschikbaar te maken voor alle Vlamingen. Deze wens is sterker doordat de Belgische ploegen zich de laatste jaren extra weten te tonen in Europa.

VRT heeft nu een sublicentie voor het seizoen 2024-2025 genomen. Op deze manier is er op de donderdagavond een open net. Naast de Europese wedstrijden die zichtbaar zijn via Play Media, is er ook elke speeldag een wedstrijd te zien bij Sporza.