Joos en Sonck sparen Anderlecht-coach Riemer niet: "Dan ben je je geloofwaardigheid kwijt"

16 september om 22:33

Brian Riemer blijft stevige kritiek krijgen en komt maar niet van onder de druk uit. Een deel van de achterban bij RSC Anderlecht lijkt hem liever kwijt dan rijk, maar het bestuur geeft hem niet op. Bij Extra Time is men echter ook niet al te positief over de Deense trainer.

Riemer was na de partij nochtans wel nog vrij positief en gaf aan dat hij tijdens de wedstrijd tegen KVC Westerlo wel meerdere goede dingen zag. "Toch een verbazingwekkende quote", begint Joos bij Extra Time. "Je voelt dat hij zich vooral vastklampt aan de gehaalde punten dit seizoen."

"Maar ik werd er echt niet vrolijk van", geeft Wesley Sonck aan. "En wat hij zegt klopt ook niet volledig. Zo gaf hij aan dat er wel twintig keer naar doel werd geschoten ... ja, daar zit dan wel een verdwaalde voorzet tussen", aldus Sonck.

Volgens Sonck ging Riemer dan ook wel meermaals in de fout met zijn communicatie. "Als je zegt dat je de eerste twintig minuten goed was, dat is gewoon niet waar. Je geloofwaardigheid is gewoon helemaal weg als je zulke dingen vertelt", klinkt het nog.

Geen sprankel, behalve Mario
En ook Joos ziet dat Anderlecht het dit seizoen bijzonder moeilijk heeft. "Er zit geen sprankel in dit Anderlecht, helemaal geen vreugde", geeft hij aan. "Waar kan je je als supporter nog aan verblijden", vraagt hij zich af.

De enige sprankel is dan misschien toch Mario Stroeykens, die inviel en goed was voor een doelpunt. "En hij zit toch echt te vaak op de bank", geeft Joos nog mee. "Dat is toch onbegrijpelijk en die moet toch altijd als eerste op het wedstrijdblad van Riemer staan?"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.